GBD med viktig bidrag til det grønne skiftet

Skal levére brukte batterier til norskutviklet powerbank med hurtiglading for anleggsbransjen.

Del dette innlegget

Et nytt, globalt og grønt energieventyr kan være på trappene med en norskutviklet powerbank med hurtiglader og gjenbruk av Tesla-batterier. Ordfører Eric Adams i New York City har allerede ytret ønske om å bestille 500 enheter, og batterier leveres av Grønvolds Bil-Demontering i Brumunddal.

Elcharge er navnet på ladestasjonen utviklet av Eldrift AS i Bryne. Den har en ladehastighet på opp til 360kW, og kapasitet opp til 225 kWt, nok strøm til å lade en 25 tonns gravemaskin i løpet av en drøy lunsjpause. I tillegg er det mulig å lade selve enheten med solceller. Se utfyllende spesifikasjoner her.

Elcharge: Powerbanken veier opptil 2.000kg, og kan fraktes på en boogiehenger.

 

 

 

Sikrer ekspansjon med Grønvolds Bil-Demontering

Etterspørselen på Elcharge er allerede enorm, og mulighetene for ekspansjon og globalt salg er stort. Utfordringen er tilgang på brukte batterier, og det er her GBD kommer inn, som Europas største forhandler av brukte Tesla-batterier.

– Vi har god kapasitet på batterier og får daglig inn både Tesla og andre elbiler med batterier som fortsatt kan brukes videre i 15-20 år. En avtale med Eldrift sikrer deres leveranser og gjør at vi kan bidra til det grønne skiftet. Slik sett er dette en vinn, vinn, vinn situasjon, forklarer Tom Grønvold, daglig leder i Grønvolds Bil-Demontering AS.

Les hele saken på elbil.no her

Del dette innlegget

Få tilbud og nyttige tips via vårt nyhetsbrev

Flere artikler

miljø

Bedriftsbesøk fra Ringsaker kommune

Næring i Ringsaker om Grønvolds Bil-Demontering AS: – En inspirerende bedrift med miljøengasjement og miljøfyrtårnsertifikat.

Økonomi

I samtale med Erna Solberg

Erna Solberg på besøk hos GBD. Diskusjon rundt miljø, bærekraft og næringslivsrammer.

Takk, vi har registrert skjemaet.

Viktig: Merk varen med returnummer 0

Send til :

Grønvolds Bil-Demontering AS

Lillehaugveien 162

2385 Brumunddal